Eмисия новини
от 04.00 часа

До петък ще могат да се получават пакети с трайни хранителни продукти от БЧК-Шумен

Снимка: БЧК - Шумен

До 20 декември хората от Шумен, които имат право на социални помощи, ще могат да получат своите пакети с трайни хранителни продукти от БЧК. Става дума за общо 1 855 души.

Пакетите с брашно, олио, макаронени изделия, зеленчукови и местни консерви тежат 25 килограма, но правоимащите не се оплакват.
„Всичко си взех - полагаше ми се и съм много доволна. Още няколко месеца ще има с какво да живея, тъй като съм с ниска пенсия“, каза една от общо 1 855 души, които имат право на социални помощи.


„Най-вероятно след Нова година ще започнем да транспортираме продуктите в селата на Шуменска община“, уточни директорът на БЧК-Шумен Пламен Петров.

Списъците с хората, които имат право на храни от БЧК са изготвени от Социално подпомагане. Продуктите, които не бъдат потърсени, ще бъдат предоставени на социалните институции в Шуменска област.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от