Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Капитан Камен Кукуров е "офицер на годината" на ВМС

Началникът на щаба на Военноморските сили капитан първи ранг Камен Кукуров бе обявен за "офицер на годината" на традиционната церемония в щаба на ВМС във Варна. Наградите са на списание "Клуб Океан". 

Той сподели, че службата във флота учи на много неща, които помагат и в цивилния живот. Най-важното умение, според него,  е работата в екип, защото без хората няма как да се постигне нищо - чуйте интервюто с него  в прикачения звуков файл. 


Отличието за "Мичман на годината" е за Светослав Аврамов от екипажа на корвета "Бодри", матрос на 2019-а стана Милчо Милков, рулеви на моторен кораб, който  е участвал в медицинска евакуация.

Медицинската сестра Катя Неделчева получи отличието за цивилен служител, а наградата за екипаж на годината е за военните моряци от фрегатата "Верни" с командир кап. втори ранг Теодор Кабаков. 

Капитан втори ранг Иван Йорданов, който  две години е служил като щабен офицер във Военноморското командване  на НАТО  в Нортууд, Великобритания  е отличен с най-високата награда на НАТО - медал за всеотдайна служба, това съобщи по време на церемонията  командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени