Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гергана Змийчарова - актриса, художник и фотограф с пленяващо слово

4
Гергана Змийчарова
Снимка: Личен архив

Актриса, художник и фотограф, майка в семейство с четири деца и не на последно място – вдъхновението в живота на режисьора Петринел Гочев... Всичко това е Гергана Змийчарова, още един от героите в енциклопедията с вдъхновяващи личности на Радио София „Кой кой е“, която всяка седмица допълваме с нови страници.

Като всяка модерна жена Гергана Змийчарова успешно жонглира с повече от две главни роли.
На сцената я познаваме като Жана д’Арк, Милкана в „Майстори“ от Рачо Стоянов, Графиня Розина в „Един безумен ден“ от Бомарше, Катерина Теремин в „Теремин“.

Тя е и един от впечатляващите гидове в разходките зад завесата на Народния театър „Иван Вазов“, в чиято трупа официално е от 2017 г.

Била е и Жулиета, роля, която ѝ носи и първата номинация за „Икар“.

Сред новите предизвикателства за Гергана Змийчарова е да се научи да свири на пиано. Вече е факт и първата ѝ пиеса, която ще бъде поставена на сцената на Габровския театър, а през лятото на 2019 г. тя и съпругът ѝ Петринел Гочев се впуснаха в предизвикателството, наречено кино с дебютния им филм с работно заглавие „Български кораб пътува в бурно море“, работата по който продължава.

Повече за многопластовите превъплъщения на Гергана Змийчарова на сцената и в живота, както и за нейните семейни коледни вълшебства, чуйте в ефирната ни среща с нея, за която актрисата ни посрещна в гримьорната си в Народния театър „Иван Вазов“.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени