Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Излезе второ допълнено издание на „Човешкият цирк и Крикор Азарян“

Крикор Азарян
Снимка: Ани Петрова

„Човешкият цирк и Крикор Азарян“ – така се нарича книгата, която театралният критик и журналист Димитър Стайков написа през 2008 година като пространно изследване на живота и творчеството на големия български режисьор. Сега книгата излиза във второ допълнено издание по повод 10-годишнината от смъртта на Крикор Азарян, който ни напусна на 14 декември 2009 година

„Няма друг режисьор в българския театър като Крикор Азарян, който става светец в сърцата на учениците си и на актьорите, с които репетира спектаклите си. Като вълшебство в действие е, че на всеки 15 март, рождената дата на Азарян, учениците му се събират на сцената на театъра в НДК, наречен на неговото име. 

Забележително, грандиозно е това възкресение на Коко Азарян. То е причината за появата на това второ допълнено издание“, споделя Димитър Стайков. Наред с тълкуването на неговите спектакли, за първи път се представят интимните спомени и размисли на Азарян за събития и срещи, моделирали отношението му към света и другите. Те са важни за изясняване на стила и методологията на режисьора, уточняват издателите.

Премиерата на „Човешкият цирк и Крикор Азарян“ се състоя в литературен клуб "Перото“ и в репортажа от събитието ще чуете автора Димитър Стайков и актьора Валентин Танев, който прочете откъси от книгата..



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени