Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анчелоти щял да покани Ибрахимович в Евертън

Карло Анчелоти пое властта на "Гудисън парк".
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новият мениджър на Евертън Карло Анчелоти потвърди, че вратите са отворени за нападателя Златан Ибрахимович. Контрактът на 38-годишния швед с Лос Анджелис Галакси изтича в края на годината и той може да премине в Евертън като свободен агент.

Анчелоти и Ибрахимович се познават добре от съвместната им работа в Пари Сен Жермен през сезон 2012/2013 и италианският специалист не изключва вероятността ексцентричният голмайстор да се присъедини към него на "Гудисън Парк".

"Златан е мой добър приятел. За щастие, имах удоволствието да тренирам много великолепни играчи. Ибрахимович приключи периода си в Съединените щати и не знам какви са неговите идеи. Трябва да му позвъня и вероятно ще го направя. Ако той иска да дойде в Ливърпул и да получава удоволствие, може да го направи", заяви Анчелоти, цитиран от "Скай Спортс".

Други кандидати за ветерана са Милан, Наполи и Монца, като "росонерите" са считани за фаворити за подписа му. През изминалия сезон в Мейджър Лийг Сокър Ибрахимович взе участие в 31 мача на Галакси, в които отбеляза 31 гола и асистира за осем. В Англия той игра за Манчестър Юнайтед. 

В същото време вандали отрязаха носа на статуята на Златан пред стадиона на Малмьо. Бронзовата скулптура на нападателя стана обект на множество посегателства от страна на фенове на родния му отбор, след като през миналия месец той закупи 25-процентов дял от стокхолмския Хамарби.

Ибрахимович проби в големия футбол именно с екипа на Малмьо, а през октомври Шведската футболна федерация постави 3.5-метрова негова статуя пред стадиона на родния му клуб в знак на уважение за приноса му към развитието на футбола в страната.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!