Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седем пострадали от пиратки на Нова година в София

С 20 на сто повече пациенти в "Пирогов" по Нова година

| обновено на 02.01.20 в 14:00
Снимка: БГНЕС

С 20 на сто повече пациенти са преминали през "Пирогов" по Нова година в сравнение с миналата година. От общо 730 души в новогодишната нощ и на първи януари 240 са били деца, съобщиха от спешната болница. 111 пострадали са хоспитализирани - допълни доктор Сергей Илиев, дежурен шеф на екипа на спешния хирургичен кабинет. 

"На 31-ви през нощта и на 1-ви през деня се е увеличил приемът на болни и преминалите пациенти през спешното отделение, като това е за сметка на инцидентите - употреба на алкохол, пътнотранспортни произшествия, битови инциденти доста, пострадали от пиратки - седем пациенти."

Сред ранените от фойерверки в новогодишната нощ е и 3-годишно дете, 

което остава в болницата. То е пострадало в Ихтиман - в двора на къща, където родителите запалили пиротехнически изделия. Детето е било ранено в ухото.

В Румъния от пиратки са пострадали 82 души. Неправилната употреба на фойерверки и други пиротехнически средства е довела до избухването на близо 30 пожара.

Един човек загина, а 50 бяха ранени от фойерверки в Североизточна Франция. Двайсет от пострадалите са малолетни и непълнолетни, като повечето са получили наранявания по ръцете или очите.

Репортаж по темата можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени