Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ибрахимович: Избрах да се върна в Милан заради феновете

Златан Ибрахимович позира с екип и шалче на Милан преди пресконференцията.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Златан Ибрахимович е имал много оферти, но е избрал да се върне в Милан, защото обича клуба и има специални отношения с привържениците. Това заяви 38-годишният швед, който днес даде първата си пресконференция след завръщането си на "Сан Сиро". Не съм дошъл тук, за да бъда талисман на отбора, още каза многозначително нападателят.

Нападателят разкри, че не е искал да напусне клуба през 2012-а и добави, че след шест месеца ще реши дали да остане за още една година, след като прецени дали има още с какво да бъде полезен на отбора. 

"Усещам ентусиазма на феновете. Имам страхотни взаимоотношения с тях, много позитивни. Тяхната подкрепа е много важна. Ако я имаме, нещата стават много по-лесни. Готов съм да играя още днес. След последния ми мач с Лос Анджелис Галакси Малдини ми се обади и поговорихме. Имах много оферти - повече, отколкото на 28 години. Имах нужда от адреналин. Говорих доста и с Бобан. Решението не беше трудно“, допълни Ибрахимович.

„Не исках да напускам Милан през 2012-а. Не бях съгласен. Важното обаче е, че сега отново съм тук и ще направя всичко възможно, за да подобря нещата. Милан е моят клуб. Обичам го. Трябва да мислим мач за мач и да видим какво ще се случи. Този състав може повече, защото има качества. Сезонът е дълъг. Трябва да работим здраво и да вярваме. Трябва да подобрим представянето на терена. Затова съм тук. Никога не съм губил страстта си в това, което правя“, допълни Златан, който позира и с фланелката с №21, с който ще играе до лятото.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!