Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Никол Кидман дари 500 хил. долара за борба с пожарите в Австралия

Никол Кидман получи наградата от домакините за изключителен принос в киното. Холивудската звезда представи последния си филм „Грейс от Монако” в Шанхай.

Никол Кидман и съпругът й Кийт Ърбан дариха 500 хиляди долара в помощ на борбата с пожарите в Австралия.

Двойката, чиято къща също е под заплахата на огненото бедствие, подкрепи усилията на местните пожарникари в борбата с огъня.

Актрисата от „Big Little Lies“ сподели списък с организации, на които хората могат да помогнат в Instagram, и написа: „Подкрепата, мислите и молитвите на нашето семейство са с всички засегнати от пожарите в цяла Австралия. Правим дарение от 500 000 долара на местните пожарникарски служби, които правят всичко по силите си'.

Съпругът й пък публикува същото съобщение в instagram, но с по-различен списък с организации, които могат да бъдат подпомогнати.

Говорител на двойката потвърди дарението на сумата и отхвърли слуховете, че австралийският им дом е бил засегнат от пожарите.

Множество други звезди също направиха дарение на различни организации, които гасят пожарите в Австралия, като общата сума на даренията достига около 20 милиона долара.

Сред дарителите е и Пинк, която също дари 500 хил. долара.

Хю Джакман също обеща подкрепата си за онези, които работят за ограничаване на пожарите.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!