Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сърбия се върна в играта след победа над Холандия

Сърбия спечели с 3:0 гейма.
Снимка: FIVB

Отборът на Сърбия надигра категорично Холандия с 3:0 гейма във втория си двубой от нашата група "B" на олимпийската квалификация по волейбол в Берлин – в отделните части (25:18, 25:18, 25:17).

Западните ни съседи влязоха отлично в срещата и отвориха рано-рано разлика от 4-5 точки, която впоследствие увеличиха за крайното 25:18. Резултатът бе идентичен във втория гейм, когато европейският шампион отвори разлика в средата на частта. В третия холандците дръпнаха с 6:2 в началото, но след девет последователни точки възпитаниците на Слободан Ковач поеха отново контрола върху събитията на игрището и спечелиха безапелационно втория си мач.

Най-резултатен за успеха бе Неманя Петрич с 15 точки (11 от атака, 2 аса и 2 блокади), а Уруш Ковачевич добави 13 пункта. За Холандия Тайс Тер Хорст реализира 12 точки. В първия си двубой сърбите отстъпиха на Франция с 0:3 гейма.

По-късно днес „петлите“ излизат срещу България в първия мач на националите ни в Берлин. Двубоят е с начален час 18:00 и ще бъде предаван пряко по БНТ3.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени