Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чудесно начало за България, победа с 3:2 срещу Франция за волейболистите ни

Българският национален отбор по волейбол
Снимка: БТА

Волейболистите на България надиграха Франция с 3-2 гейма в първия си двубой от олимпийската квалификация в Берлин. Тимът на Силвано Пранди спечели след 25-23, 17-25, 25-22, 19-25, 15-8 и така потегли с успех в германската столица.

Срещата в зала „Макс Шмелинг Хале“ започна по-добре за нашите, но „петлите“ отвърнаха с четири поредни точки за 8-4. Възпитаниците на Лоран Тили водеха до средата на първия гейм, след което „трикольорите“ се активизираха и на свой ред влязоха в серия. Въпреки опитите на французите да се върнат в частта, България поведе след 25-23.

Във втори гейм предимството бе на страната на Франция, които след прекъсване, породено от претенции на Тили за липсата на точка в актива на тима му, доминираха и в крайна сметка закономерно изравниха. Третият гейм отново отиде на сметката на българите, които след равностойно начало, отвориха разлика, която не изпуснаха до края на частта.

Франция обаче вкара срещата в тайбрек след по-добър четвърти гейм, но в решителния до 15 точки, България бе по-солидна на сервис и така записа първи успех в група В на олимпийската квалификация в Берлин. За Франция пък това бе дебютно поражение след вчерашния успех над Сърбия с 3-0. Сърбите надиграха по-рано Нидерландия със същия резултат. 

Утре, вторник, за нашите волейболисти предстои двубой именно срещу „лалетата“, който стартира в 15:00 часа българско време.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна