Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Елтън Джон и "Металика" даряват общо 1,75 млн. долара за борба с пожарите в Австралия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Легендарният британски изпълнител Елтън Джон и риалити звездата от САЩ Кайли Дженър са поредните знаменитости, направили дарения в подкрепа на борбата с горските пожари, които опустошават Австралия, съобщават "Асошиейтед прес" и "Контактмюзик".

Седемдесет и две годишният Джон оповести дарението си от сцената в Сидни, където изнесе концерт в рамките на прощалното си турне "Yellow Brick Road". Певецът сподели, че иска да насочи общественото внимание към опустошенията, причинени от огнената стихия, които по думите му са достигнали "библейски мащаб".

Дарение на стойност 1 милион долара реши да направи и риалити звездата Кайли Дженър. Според "И!Нюз" 22-годишната Дженър е дарила сумата за подпомагане на хора, изгубили домовете и работата си заради пожарите.

Вестта за дарението идва само няколко дни след като младата риалити звезда предизвика недоволство в социалните мрежи. Кайли Дженър отнесе критики от възмутени потребители, че само няколко часа след като е споделила покрусата си от гибелта на половин милиард животни в Австралия, се е похвалила публично с нови скъпи пантофи от норка.

Членовете на хеви метъл групата "Металика" даряват 750 000 долара за подпомагане на спешните екипи и пожарните служби в австралийския щат Виктория, съобщи "Асошиейтед прес".

На състоялата се на 5 януари церемония за наградите "Златен глобус" Фийби Уолър-Бридж, отличена в категорията за най-добра актриса в телевизионна комедия, обяви, че ще предложи тоалета си на търг и ще предостави получената сума за подпомагане на пожарните служби.

Ръсел Кроу, който също се нареди сред призьорите, пропусна церемонията. Актьорът остана в Австралия, за да се опита да защити дома си от пожарите. По-рано Кроу също направи дарение за регионална пожарна служба.

В изявление, прочетено по време на шоуто от Дженифър Анистън, Ръсел Кроу отбеляза, че хората не бива да се заблуждават и трябва да са наясно, че в основата на трагедията в Австралия стоят климатичните промени.

Сред знаменитостите, направили дарения за борбата с пожарите са също Никол Кидман и Кийт Ърбан, Пинк, Кайли Миноуг, Крис Хемсуърт.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!