Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Карлос Сайнс спечели втори етап на рали Дакар

Карлос Сайнс увеличи преднината си на почти 6 минути.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Водачът в генералното класиране Карлос Сайнс от Испания с Мини спечели петия етап при автомобилистите на рали Дакар в пустинята в Саудитска Арабия.

Сайнс (с навигатор Лука Крус) беше най-бърз по 564-километровия етап от Ал Ула до Ха'Ил с време 3:52.01 час, за да запише втора етапна победа през сезона. Той изпревари с 2.56 минути защитаващия титлата си Насер Ал Атия (Катар) с Тойота, а трети на 6.11 минути финишира 13-кратният шампион в различните категории на офроуд надпреварата Стефан Петерханзел от Франция с Мини.

Сайнс води в общото подреждане с 19:04.13 часа, като има аванс от 5.59 минути пред Ал-Атия и от 17.13 минути пред третия Петерханзел.

Миналогодишният победител при мотоциклетистите Тоби Прайс (Австралия) с КТМ също записа втори етапен успех през сезона, след като преодоля днешното трасе за 3:57.33 часа.

Той изпревари с 1.12 минути чилиеца Пабло Кинтания с Хускварна и с 2.31 минути Андрю Шорт (САЩ) също с Хускварна.
Рики Брабек (САЩ) с Хонда завърши четвърти днес на 3.03 минути, но продължава да бъде лидер в генералното класиране с 19:07.19 часа, с аванс от 9.06 минути ред Прайс.

Победителят през 2017 година Сам Съндърланд (Великобритания) с КТМ пострада при падане в първата половина от трасето и напусна надпреварата с контузии на гърба и на лявото рамо.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна