Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Официално: Кике Сетиен ще бъде новият треньор на Барселона

| обновено на 14.01.20 в 00:35
Кике Сетиен

Новият старши треньор на Барселона ще бъде испанецът Кике Сетиен, съобщиха каталунските спортни издания "Мундо Депортиво" и "Спорт". Той ще ръководи тима до 30 юни 2022  година.

Официалното оповестяване на новината от клубния сайт бе забавено, заради изчистването на детайли при прекратяването на договора на Ернесто Валверде. Това стана факт малко след полунощ българско време,  когато новината се появи официално в сайта на каталунския гранд.

Решението за уволнението на досегашния наставник Ернесто Валверде и определянето на негов заместник бе взето след многочасови дебати от ръководството на клуба.

След отказа на бившия играч на тима Шави Ернандес да поеме поста веднага, името на бившия треньор на Тотнъм Маурисио Почетино излезе на преден план, но заради миналото му, свързано с Еспаньол, аржентинецът не бе предпочетен.

Сетиен за последно бе начело на Бетис. През януари миналата година името му отново се спрягаше за треньорския пост в Барселона. Той е заклет последовател на Йохан Кройф и изповядва стила на игра, характерен за "блауграна", основаващ се на дълго притежание на топката и непрекъснати атаки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени