Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Владимиров: Оставката на Нено Димов ще консолидира правителството

Александър Владимиров
Снимка: БГНЕС

Силната експертиза не винаги е условие един министър да бъде успешен. Министрите са политически фигури. Това каза в интервю за БНР Александър Владимиров от Института за дясна политика.

В предаването „Преди всички“ по програма „Хоризонт“ той коментира номинацията на Емил Димитров-Ревизоро от парламентарната група на Обединени патриоти за министър на околната среда и водите на мястото на подалия оставка Нено Димов.

„Експертизата трябва да идва от средните нива на министерствата, а политическите решения се вземат от политиците. Затова е важна политическата биография на министъра“, каза Владимиров.

Той коментира, че арестът на Нено Димов няма да напълни язовир „Студена“ и че е много вероятно проблемът да се повтаря в идващите години и на други места, тъй като водният сектор като цяло не се управлява добре.

„Много е важно изборът на нов министър да е такъв, че да не предизвика големи сътресения в системата“, каза Владимиров.

Според него, ако следващият министър дойде отново от ВМРО, ситуацията в правителството ще остане на практика непроменена.

„Оставката на Нено Димов ще консолидира правителството и до голяма степен обезсмисля вота на недоверие, внесен от БСП“, коментира още анализаторът.

С оставката чисто политически темата е изчерпана и въпросът е сега дали по време на вота БСП ще поиска и други оставки, каза още Александър Владимиров.

Цялото интервю може да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени