Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ген. Владимиров: Има достатъчно охранителни фирми, които да пазят хора като Доган

"В България има достатъчно охранителни фирми, които могат да поемат охраната на хора като Ахмед Доган". Това каза пред БНР бившият ръководител на НСО ген. Димитър Владимиров в коментар на предложението на ДПС, внесено в Народното събрание, за промени в Закона за Националната служба охрана (НСО)С промените се предлага да бъде стеснен кръгът на охрана до президент, премиер и председател на Народното събрание, без да се включват и техните семейства.

"В страните с развита демокрация няма такава служба, която да извършва такива функции - хем да е държавна охрана, хем да охранява и частни лица", категоричен беше бившият ръководител на НСО. 

В предаването "12+3" по "Хоризонт" ген. Владимиров посочи, че идеята на ДПС звучи несериозно и нелепо. По думите му не може охраната да се плаща избирателно:

"Поставят се хората в неравностойно положение. Идни хора имат фирми, обръчи от фирми, а други нямат". 

Той обясни, че НСО е градено по модела на американската, руската и германската фирми за охрана и е била на тяхното ниво.

Според ген. Владимиров има нагласа от новия началник на Службата, както и от президента Румен Радев НСО да се върне на високото ниво, което е била постигнала преди.

Цялото интервю на Даниела Якова с ген. Димитър Владимиров в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна