Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Колко пъти" дава глас на онези, които остават нечути

БНР Новини

Колко пъти сте чули българска песен със социално послание, от което не лъха на лицемерие? Колко пъти сте чули гнева и яда от лъжите и манипулациите на политиците да се излива в рими? А скоро виждали ли сте хип-хоп клип без лъскави коли и хубави момичета?

Подобно съдържание рядко стига до медиите. 

Продукцията "Колко пъти" започва кампания срещу дискриминацията и словото на омразата. Случайно или не, това се случва на Василица – ромската Нова година.

"Колко пъти" дава глас, на онези, които остават нечути. На децата от гетото, чиято основна "вина" е, че са се родили, защото да се родиш в гетото не е начало, а е краят.

В проекта се включват Ованес Торосян, Марий Росен, Асен Блатечки, Възкресия Вихърова, Галя Щърбева и други неизхабени от публична употреба лица, както и задкадровият глас на Мариус Куркински. 

"Всички имаме отговорност към времето, в което живеем. Ако сме ядосани, живеем в миналото, ако сме нетърпеливи, живеем в бъдещето, ако сме отговорни – живеем днес" – казва Атанас Колев/Low life и разказва в телефонно включване от Лос Анджелис и какво го е накарало да запише песента заедно с Лора Владова. 

За проекта и снимките към "Колко пъти" разказва и режисьорът Явор Веселинов. 



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна