Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жедсон Фернандеш подписа с Тотнъм

| обновено на 15.01.20 в 12:38
Жедсон Фернандеш
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Младият халф на Бенфика Жедсон Фернандеш финализира трансфера си в Тотнъм, след като днес премина успешно медицински тестове в базата на "шпорите". 21-годишният Фернандеш ще играя в лондонския тим под наем през следващите 18 месеца, като от Тотнъм ще са задължени да купят футболиста за постоянно, ако той участва в поне половината мачове на отбора по време на наема си на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм".

21-годишният полузащитник изгуби доверието на треньора на "орлите" Бруно Лаже в последно време и бе извън групата на тима в последните седем мача. Той бе желан още от Челси и Уест Хем, но в крайна сметка "сините" се оказаха от евентуалното му привличане, а Фернандеш предпочете офертата на Тотнъм пред тази на "чуковете".

Мениджърът на "шпорите" Жозе Моуриньо държеше да получи нов играч за центъра на терена през януари, след като френският национал Муса Сисоко получи контузия, която ще го извади от терените за три месеца. Ръководството на Тотнъм се оглежда и за нов нападател, след като стана ясно, че голмайсторът на тима Хари Кейн ще пропусне почти целия остатък от сезона с мускулна травма.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени