Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обърнат ТИР блокира път

4
Снимка: ОДМВР - Шумен

ТИР се е обърнал на етапната връзка към Варна, преди разклона за шуменското село Мадара, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен. 

В 07:44 ч. тази сутрин е получено съобщение, че малко след включване от етапна връзка на АМ “Хемус“ в посока към Варна има преобърнат тежкотоварен автомобил на пътното платно. Към мястото на инцидента са насочени екипи на полиция, пожарна и спешна помощ. На място полицейските служители установили, че водач на тежкотоварен автомобил „Скания“ с прикачено към него ремарке загубил контрол над автомобила, влязъл в крайпътна канавка, след което се преобърнал върху пътното платно.

Водачът, 53-годишен мъж от Варна, е откаран за преглед в МБАЛ- Шумен.

Част от превозваните бутилки с олио са разсипани върху пътното платно. Тежкотоварният автомобил е препречил трите ленти за движение в посока към Варна. 

Веднага е създадена временна организация на движението. Пътуващите в посока към град Варна се пренасочват по път I-2, като след Нови пазар се включват по АМ “Хемус“.

Очаква се товарът да бъде натоварен на друг автомобил, пътното платно да бъде обезопасено и едва тогава движението ще бъде възстановено, съобщават още от полицията.

Водачът е настанен в МБАЛ- Шумен с тежка черепно-мозъчна травма.

Очевидец на инцидента тази сутрин публикува в социалната мрежа снимки. Третата фотография в галерията под материала е на Валентин Найденов.




БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна