Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

44 души пострадаха от изпуснато авиогориво край Лос Анджелис

Самолет на „Делта еърлайнс“ изпуска гориво при връщането си за аварийно кацане в Лос Анджелис.
Снимка: БТА

До 44 души, включително над 20 деца, нарасна броят на пострадалите вследствие на изхвърленото авиационно гориво от пилотите на самолет на „Делта еърлайнс“ до Лос Анджелис, съобщи местната противопожарна служба, предаде БГНЕС.

Според публикуваната в Туитър информация, горивото е паднало на територията на 4 начални училища. Местни медии твърдят, че броят на пострадалите по-голям и след оказаната първоначална медицинска помощ, те са предпочели да се върнат по домовете си.

Федералната авиационна служба на САЩ обяви, че ще разследва щателно обстоятелствата около инцидента.

Самолет на авиокомпания „Делта еърлайнс ” подал сигнал за тревога малко след излитането си от летището в Лос Анджелис. Наложило се е самолетът да се върне обратно, като е успял да се приземи благополучно. Заради безопасността на маневрата е трябвало да бъде изхвърлено част от горивото, което е попаднало върху училищни площадки.

При подобни случаи разписанията предвиждат горивото да бъде изхвърлено в ненаселени места, обикновено при голяма височина, за да се разпръсне преди падането си на земята.

От авиокомпанията обясняват действията на екипажа с възникналата извънредна ситуация, при която не е могло да бъдат спазени изцяло действащите правила. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна