Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петра Влъхова спечели слалома във Флахау

Петра Влъхова с трофея във Флахау.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Петра Влъхова от Словакия спечели нощния слалом от Световната купа по ски алпийски дисциплини във Флахау (Австрия).

24-годишната Влъхова триумфира с време 1:53.65 минута, след като беше най-бърза и в първия манш с 53.32 секунди и запази преднината си със достатъчно солидно второ спускане. Така тя постигна трета победа за сезона и общо 12-а в кариерата си.

Световната вицешампионка в дисциплината от Оре 2019 Ана Свен Ларшон (Швеция) завърши втора с изоставане от 10 стотни от секундата, след като даде най-добро време във втория манш от 59.66 секунди и прогресира с две позиции в крайното класиране. Тя изравни най-доброто си класиране за Световната купа.

Олимпийската шампионка от Сочи 2014 и четирикратна световна шампионка в слалома Микаела Шифрин (САЩ) остана трета на 43 стотни от секундата и записа най-слабото си представяне в дисциплината от две години.

Защитаващата Големия кристален глобус Шифрин остава лидерка в генералното класиране за сезона след 16 от 40 старта с 886 точки, следвана от Влъхова с 613 точки и от специалистката в скоростните дисциплини Федерика Бриньоне (Италия) с 565 точки.

В подреждането на малката Световна купа в слалома Шифрин също води с 440 точки, пред Влъхова с 360 точки и Свен Ларшон с 235 точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна