Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отложиха квалификациите на Australian Open заради въздуха и порой

Дъждът в Мелбърн окончателно отложи мачовете в сряда.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Организаторите на Откритото първенство на Австралия по тенис отмениха оставащите да се изиграят днес двубои от квалификациите в Мелбърн.

Това засегна втората ни ракета Изабелла Шиникова, която трябваше да играе срещу полякинята Мая Хвалинска в среща от първия кръг на пресявките. Мачът на българката първоналачно беше пренасочен за по-късен час, а след това и отменен.

Причината за отлагането е поройният дъжд, който се изля над града. Първоначално мачовете бяха отложени с 3 часа заради оцененото като „много лошо“ състояние на въздуха в Мелбърн след горските пожари обхванали страната континент.

Така срещата на Шиникова беше пренасрочена за 2:00 часа след полунощ. Утре трябва да изиграе мача си от втория кръг на пресявките и Виктория Томова. Тя играе срещу Моника Никулеску от Румъния, който е насрочен за 8:00 часа.

В четвъртък ще бъде изтеглен жребият за основната схема на Откритото първенство на Австралия. Григор Димитров ще бъде сред поставените при мъжете. Туринрът започва на 20 януари, понеделник.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна