Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изслушват управителя на НЗОК в здравната комисия на НС

Дечо Дечев
Снимка: БГНЕС

Управителят на Националната здравно-осигурителна каса Дечо Дечев ще бъде изслушан на утрешното заседание на парламентарната комисия по здравеопазване. За това са постигнали съгласие групи на ДПС и БСП.

Очаква се Дечо Дечев да даде информация за проблемите в българското здравеопазване, с които обясни намерението си да се оттегли от поста през март, заяви депутатът от БСП проф. Георги Михайлов:

"Проблемите, които той поставя, според нас, са изключително сериозни. Не само според нас, според цялото общество. И те трябва да бъдат прозрачно разрешени, представени пред Здравната комисия,  за да се постави началото най-накрая на една много сериозна дискусия за състоянието на българското здравеопазване и най-вече за възможностите за решаване на проблемите в това здравеопазване".

БСП обави, че ще сезира прокуратурата, която трябва да провери твърденията, че има система за отчитане на дейности, които са извършени в по-малък обем или изобщо не са били извършени.

Управителят на НЗОК Дечо Дечев коментира преди дни, че е нужна ревизия на дейността на Здравната каса. Той бе заявил, че касата плаща 7 пъти по-скъпо на частните болници за едни и същи лекарства.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени