Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лука Дончич подобри 3 рекорда в НБА (видео)

Лука Дончич (с топката) записа пореден "трипъл-дабъл".
Снимка: БТА

Звездата на Далас Маверикс Лука Дончич реализира "трипъл-дабъл" в мача със Сакраменто Кингс,  като завърши с 25 точки, 15 борби и 17 асистенции при победата като гост със 127:123 в мач от редовния сезон на НБА..

20-годишният словенец Дончич стана най-младият играч в историята на Националната баскетболна асоциация, който в хода на един двубой записва на сметката си не по-малко от 20 точки, 15 борби и 15 завършващи подавания. До момента този рекорд принадлежеше на легендарния Меджик Джонсън, който реализира такива показатели в един мач през 1981 г., когато е на 21 години.

Освен това Дончич стана най-младият баскетболист в историята на НБА, който оформя "трипъл-дабъл" с не по-малко от 15 борби и 15 асистенции и най-младият играч, реализирал трипъл-дабъл с не по-малко от 17 асистенции. Дончич провежда втория си сезон за Далас. През 2018 г. словенецът стана шампион в Евролигата с Реал.

Лос Анджелис Лейкърс претърпя домакинско поражение от Орландо Меджик със 118:119. "Езерняците" прекъснаха серия от девет поредни победи.


Лука Дончич в действие


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна