Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП ще внесе поправки между двете четения на Закона за икономическите дейности

Румен Гечев
Снимка: БГНЕС

От БСП ще внесат предложение за поправки между двете четения на Закона за икономическите дейности, свързани с нефта и продукти от нефтен произход.

Днес депутатите приеха на първо четене да бъдат затваряни бензиностанции и складове за горива за две години, ако продават контрабандно гориво.

Депутати от БСП остро критикуваха законопроекта с мотива, че той ще доведе до масови фалити и нелоялна конкуренция. Румен Гечев заяви:

"Ние ще гласуваме против. Може би някои от нас въздържали се по този закон, тъй като ние сме против тази процедура, ние сме против този антиевропейски начин на правене на закони, а отделни два, три текста, които наистина са в полза на участниците на пазара и на потребителите, ние ще подкрепим".

Валери Симеонов от групата "Обединени патриоти" се съгласи, че законът има нужда от поправка, но призова БСП да подкрепи промените:

"Внесеният законопроект всъщност представлява всичко това, което е безспорно прието от всички участници в бранша и аз не мога да разбера вие с какви мотиви отказвате да гласувате, след като категорично застанахте на страната на дребния бизнес. Ние сме длъжни да коригираме грешка, която е допусната от изпълнителната власт с вкарването на този законопроект, това вече е направено".

Александър Сабанов от "Обединени патриоти" добави, че законът трябва да се гласува до 26 февруари и на второ четене.

"Не виждам какво има като проблемно в закона. Това е първо четене. Между първо и второ четене, разбира се, ще бъдат обсъдени всички предложения на всички народни представители, включително и на Газовата асоциация, на малките бензиностанции и на земеделците, които имат дребни поправки в така предложеният законопроект".
   


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени