Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Установена е самоличността на едната от жертвите от взрива във Владиславово

Снимка: Румен Сарандев, Радио Варна

Установена е самоличността на единия от двата трупа, намерени на местопроизшествието в блок 302 в квартал "Владислав Варненчик" във Варна. 

Това е Веселин Димитров, който се издирваше от полицията.

Димитров е купил 30 литра бензин и 11 литра газ пропан-бутан. Той е разместил мебелите в своето жилище, за да увеличи силата на ударната вълна.

Две газови бутилки са намерени на местопроизшествието.

Най-вероятно другото тяло е на 53-годишната му съседка, заяви на брифинг окръжният прокурор Красимир Конов:


Прокурор Коново посочи, че обемен взрив с последващ пожар е причина за двете жертви и значителните материални щети във варненския блок. Той най-вероятно е предизвикан от висока концентрация на газ пропан-бутан и бензин.

Категоричен отговор за това обаче ще даде комплексната експертиза в областта на химията и взривното дело. Тя е възложена на специалисти от лабораторията на Специализирания отряд за борба с тероризма в София.

От нея се чакат и отговори на въпросите какви вещества са използвани за взрива и за последвалия мощен пожар, направил негодни за обитаване два апартамента и нанесъл щети и на други домове във входа.

Комисар Андрей Ангелов - заместник-директор на Областната дирекция на МВР, съобщи, че само един сигнал за насилие е подаден от жената, с която Димитров е живеел на съпружески начала и това е дало повод тя да бъде настанена в кризисен център, а той да бъде задължен да напусне жилището:



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени