Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова група български олимпийци замина за младежките игри в Лозана

Втората група, начело с Евгения Раданова, замина за Лозана.
Снимка: БОК

Нова група български олимпийци замина рано тази сутрин за зимните младежки игри в Лозана. Сред тях бяха ски бегачът Александър Огнянов, състезателите по сноуборд Теодора Илиева и Влади Камбуров и представителят ни в шорттрека Любомир Калчев, с треньор легендарната Евгения Раданова.

Както винаги, Първа инвестиционна банка, един от най-големите спонсори на БОК, връчи на всеки един от заминаващите лъвче за късмет. Спортисти и треньори получиха талисманчетата с пожелания за успех и хубави дни по време на Игрите. Лъвчетата вече са с нова визия, по-големи, още по-хубави и мощни, за да дават сила и кураж на българите.

Младите таланти дълго се снимаха с Евгения Раданова, който със своите три медала е рекордьорка по брой отличия от зимни игри в история на България. Спортната икона пожела успех на бъдещите звезди и им заръча да носят с чест и гордост българските екипи.

Третите младежки зимни олимпийски игри продължават до 22 януари в Лозана. Вчера България спечели първи медал с бронза на Мария Руневска, която бе част от смесения хокеен тим. Призьорката и други български участници се завръщат днес с полет през Виена, който се очаква в 17.50 ч. на Аерогара София Терминал 2.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!