Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Овечкин с хеттрик при победа на Вашингтон срещу Ню Джърси

Ванкувър - Аризона 3:1
Снимка: БТА

Александър Овечкин отбеляза хеттрик и Вашингтон победи с 5:2 Ню Джърси в мач от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), с което Капс увеличиха преднината си в Столичната дивизия. Те водят с шест точки на Питсбърг и с една на Бостън в Източната конференция, след като Брюинс надвиха Пенс с 4:1.

Овечкин вече има 31 гола през сезона, включително пет в последните си два мача, а това бе 25-ия хеттрик в неговата кариера и той е номер 1 по този показател сред действащите играчи в НХЛ. Руснакът има също така 689 гола и е само на един от легендата Марио Лемьо, който заема десето място във вечната ранглиста на реализаторите.

Иля Самсонов завърши с 32 спасявания и спечели девети пореден старт за Вашингтон, който взе реванш за загубата с 1:5 срещу Ню Джърси през миналия уикенд. Той пусна голове срещу Уейн Симъндс и Блейк Колман.

Патрис Бержерон и Брад Марчанд вкараха последните два от четири безответни гола за Бостън при победата срещу Питсбърг с 4:1. Шон Курали и Пар Линдхолм се разписаха за пълния обрат на Брюинс, след като капитанът Сидни Кросби бе извел Питсбърг напред 24 секунди след началото на мача.

Зак Паризи вкара 17-ия си гол през сезона и Минесота победи с 3:2 Тампа Бей, който остана на осем точки от Бостън в класирането на Атлантическата дивизия. Йоел Ериксон Ек и Райън Сътър също бяха точни за Уайлд, а за Лайтнинг на два пъти се разписа Никита Кучеров. Руснакът вече има 20 гола за сезона.

Роденият в България руски национал Александър Георгиев спаси 40 удара, а Крис Крайдър вкара от пауърплей 24.6 секунди преди сирената и Рейнджърс спечели с 3:2 нюйоркското дерби срещу Айлъндърс. Майка Зибанеяд и Тони Деанджело също бяха точни за Рейнджърс, а Джош Бейли и Антони Бовилие вкараха головете срещу Георгиев.

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), мачове от редовния сезон, резултатите от нощта на 16-и срещу 17 януари:

Бостън - Питсбърг - 4:1
Кълъмбъс - Каролина - 3:2
Флорида - Лос Анджелис - 4:3
НЙ Айлъндърс - НЙ Рейнджърс - 2:3
Филаделфия - Монреал - 1:4
Торонто - Калгари - 1:2 след дузпи
Вашингтон - Ню Джърси - 5:2
Отава - Лас Вегас - 2:4
Минесота - Тампа Бей - 3:2
Нешвил - Анахайм - 2:4
Далас - Бъфало - 1:4
Колорадо - Сан Хосе - 4:0
Ванкувър - Аризона - 3:1

Източна конференция
Атлантическа дивизия: Бостън 68 точки, Тампа Бей 60, Торонто 57
Столична дивизия: Вашингтон 69, Питсбърг 63, Ню Йорк Айлъндърс 60

Западна конференция
Централна дивизия: Сейнт Луис 68, Колорадо 58, Далас 58
Тихоокеанска дивизия: Калгари 57, Аризона 57, Ванкувър 56.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени