Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Let It Be прозвуча по "Хоризонт" в подкрепа на Радио Пловдив

| обновено на 18.01.20 в 08:40

Колеги от БНР – София подкрепиха протеста на Радио Пловдив срещу недостатъчното финансиране на програмата и полученото в края на миналата година най- ниско в системата ДМС. В предаването „Преди всички“ бе прочетено второто отворено писмо на екипа на Радио Пловдив, в което се обяснява защо след един месец е възобновено публикуването на актуална информация и интервюта на сайта радиото. 

В интервю за „Хоризонт“ Неда Велкова разказа, че представители на ръководството на Радио Пловдив и на протестиращите са имали среща с и.д. генералния директор и УС на БНР във вторник /14. 01. 2020г/, но ангажименти не са били поети, тъй като няма титуляр на поста. 

Проблемите са трупани през годините и до момента екипът на Радио Пловдив няма отговори на въпросите как се финансира БНР като цяло и отделните му национални и регионални програми. Оказа се, че тази година сме работили повече, но допълнителното материално стимулиране, което получихме, беше най-мизерното в системата на БНР и то при изпълнен рекламен план. 

По време на разговорите бяхме призовани да възобновим публикациите на сайта и Общото събрание на радиото се съобрази с това, защото на практика ние няма с кого да преговаряме. От избора на новия генерален директор, концепция и визия за развитието му на БНР, националните и регионални програми ще зависят и бъдещите ни действия. Факт е, че получихме отговори на първото ни отворено писмо и декларацията, която го придружаваше от част от кандидатите за генерален директор, които обещават да разгледат нашия случай. 

Как ще продължат преговорите с новия директор зависи от него, но смятаме, че това трябва да е една от първите му задачи. А от резултатите на преговорите ще зависи какво решение за бъдещи действия ще вземе Общото събрание на Радио Пловдив.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна