Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Музиката в снимки” от Александър Михайлов

„Музиката в снимки” от Александър Михайлов

Александър Михайлов започва да се увлича по репортажната фотография и още от ученическите си години става кореспонднт на агенция „Булфото”. Скоро след това вече е щатен фотограф в агенцията и негови снимки започват да се появяват всеки ден в голяма част от българските печатнитни и онлайн издания. Член е на Асоциацията на професионалните фотографи в България и Федерацията на Европейските фотографи. 


Освен ежедневните протоколни събития и корпоративната фотография, той обича да снима музикални изпълнители в техния естествен хабитат – сцената.



„Снимането на концерт не е просто кадър на изпълнител с микрофон в ръка. Всеки музикант има неповторимо усещане за музика и сценично присъствие. Голяма част от тях имат едно контролирано, ако мога да го нарека „инертно”, поведение на сцената. То често е орязано от излишни движения и емоционални изражения, повлияни от музиката, която изпълняват. Но идва момент, в който се отпускат,емицоята взима контрол и тялото им се слива с музиката. Точно тези моменти опитвам да уловя в кадър. Да покажа същността на изпълнителя и да накарам зрителя, гледайки фотографията, да усети същите чувства и емоции както при слушането на музикалните композиции.”, споделя авторът.




 Александър представя серия от фотографии на български и чуждестранни изпълнители, концертирали в България през последните 10 години.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна