Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Заедно в час": Над 3500 желаещи да станат учители

Снимка: Заедно в час / Teach for Bulgaria

Над 3500 души желаят да станат учители по програмата за професионално и лидерско развитие на фондация „Заедно в час“.  До момента толкова са регистрираните, въпреки че крайният срок за кандидатстване изтича на 10 февруари. Освен рекордния брой на кандидатите, от организацията се надяват, че след подбора ще има и рекорден брой участници в програмата. През тази година „Заедно в час“ включва нови региони и съответно нови училища, в които учителите ще влязат за първи път.

От организацията се надяват, че и одобрените след това ще бъдат рекорден брой. Изискване кандидатите да имат учителска правоспособност няма, тъй като участниците придобиват такава в рамките на програмата. Кои са останалите изисквания за  кандидатстване обяснява Калин Баев, координатор в екипа за привличане на нови участници:

Първият критерий, който всеки от участниците трябва да изпълнява, е да има завършена бакалавърска степен преди 1 септември 2020 година. Оттам-нататък ние следим за желание за работа с ученици, които имат нужда от повече подкрепа, и готовност за работа като учител на пълен работен ден за период от две години, колкото продължава програмата.

Най-много кандидатстващи има от големите области София, Пловдив, Варна и Бургас, въпреки че не липсват и от по-малките населени места. А това е възможност да се покрият именно училищата в малките региони.

През този година фондация „Заедно в час“ разширява и обхвата на програмата, като областите, в които може да се работи, вече са 20 - или в почти цялата територия на страната.

А според училищата-партньори на фондация „Заедно в час“, най-голяма нужда има от учители в начален етап, математика, информационни технологии и точни науки, както и по английски език.

Още подробности за програмата за професионално и лидерско развитие може да откриете на официалната интернет страница на организацията -  zaednovchas.bg.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!