Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Емил Димитров: Няма вредни емисии при изгарянето на отпадъци в ТЕЦ "Бобов дол"

Емил Димитров в Бобов дол
Снимка: БГНЕС

Няма вредни емисии при изгарянето на отпадъци в ТЕЦ "Бобов дол", каза екоминистърът Емил Димитров след продължилата повече от час среща с ръководството на ТЕЦ "Бобов дол" тази вечер. 

Той обяви, че е пристигнал в централата, за да се запознае със ситуацията и да окаже съдействие по започналата от Районната прокуратура в Дупница проверка по сигнал, че в централата се изгарят нерегламентирано отпадъци.

Министър Емил Димитров отказа подробни коментари за разговорите си с ръководството на централата, в която имаше и екип на РИОСВ - Перник.

Все пак той успокои чакащите го пред бариерата на входа репортери:

"Всичко е в ръцата на Окръжна прокуратура - Кюстендил. Предстои. В понеделник ще се изземват документи, ще се доставят, за да видим какво точно се е случило в оригинал. Това е. Нямам новина. Никой няма и не следва на този етап да бъде задържан".

Разполага ли с технология ТЕЦ "Бобов дол" за преработка на отпадъци с цел изгаряне?

"В машината, в която се е следвало, в количаството, в което се е следвало, няма вредни емисии, но няма разрешителни. Затова казах да преустановят, докато си получат разрешителното. За едната машина имат разрешително, но за другите две нямат".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!