Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът Борисов успокоява вносители на дрехи втора употреба

| обновено на 18.01.20 в 13:40
Снимка: Радио Видин

След възражения на асоциацията за дрехи втора употреба, че евентуален мораториум върху вноса на боклуци ще попречи на бизнеса им, премиерът Бойко Борисов успокои, че не става въпрос за внос на дрехи и уточни:

„Боклуци са това, което виждате в Бобов дол, на пристанището във Варна, в Плевен, и мисля, че всички би трябвало да аплодират действията на  полицията, министерствата, прокуратурата, това да бъде разбито. Въобще не е ставало въпрос за тази асоциация и за този проблем. Няма как, в момента съм разпоредил, криминалистите изземват пепелината от ТЕЦ-овете, така че ако някой е горил, от пепелината ще хванем какво са горили“, каза премиерът на днешната среща в Министерски съвет за търсене на решение за водната криза в Перник.

Бойко Борисов потвърди, че действат засилени мерки за внасяния от Италия боклук. Активизирана е цялата система за контрол.

„И на митниците сме разпоредили, и за проверка на влаковете, и на контейнерите. И виждате вече как панически ги изкарват, хвърлят по улиците и бягат. По цялата страна ДАНС, МВР се занимават с тази работа“, каза той.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени