Eмисия новини
от 22.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Над 87,6 млн. лева ще струва вторият воден цикъл на Смолян

Изглед към град Смолян
Снимка: Божидар Чолаков БНР Кърджали

Над 87,6 млн. лева с ДДС ще струва вторият воден цикъл на Смолян. Това става ясно след като държавното водно дружество довърши процедурите за възлагане на поръчките за ремонти на ВиК инфраструктурата в областния град.

Вече са известни и всички изпълнители, с които предстои да се подпишат договори.

Първата обособена позиция е за реконструкция и доизграждане на вътрешната ВиК мрежа в Смолян. Спечелила е офертата за над 37 милиона лева на консорциум "Смоляни конструкт".

Втората е за реконструкция на главния градски събирателен колектор. Тя е спечелена от фирма "Иса-2000" с оферта за 18 млн. лв. с ДДС.

През месец ноември ВиК финализира по-ранната процедура само за строителство на интегриран воден проект на Агломерация - Смолян. Поръчката бе спечелена с оферта на стойност 27 млн. лв. с ДДС от консорциум "Пашмакли".

Интегрираният воден проект за Агломерация - Смолян на държавното дружество ВиК е обезпечен със средства от Оперативна програма "Околна среда". По него предстои да се подменят и изградят общо 22 километра водопроводи и 46 километра канализация в областния град.

По договор, подписан между управителя на ВиК и ексминистър Нено Димов през февруари миналата година, общата стоност на водния проект в Смолян възлиза на над 91 милиона лева с ДДС.

Според изискванията на програмата ДДС е ангажимент на бенефициента.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от

Банско вече не е под карантина

публикувано на 31.03.20 в 20:33