Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Агуеро с два гола, Манчестър Сити прави 2:2 с Кристъл Палас

Серхио Агуеро
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Манчестър Сити допусна изненада, завършвайки 2:2 с Кристъл Палас в мач от 23-ия кръг на Висшата лига. Два гола на Серхио Агуеро не стигнаха на "гражданите", които за втори пореден сезон не успяват да победят Палас на своя стадион.
Дженк Тосун даде преднина на Кристъл Палас в 39-а минута с глава след центриране на Гари Кехил.
Натискът на Сити даде резултат в края на мача, когато Серхио Агуеро вкара два бързи гола и обърна развоя на срещата.
В последната минута Вилфрид Заха проби в наказателното поле и центрира, а Фернандиньо си вкара автогол за крайното 2:2.
Съставът на Манчестър Сити е втори в класирането на 13 точки от водача Ливърпул, който утре приема Манчестър Юнайтед в голямото дерби на английския футбол.

Тимът на Арсенал продължава да лъкатуши този сезон, като този път не успя да победи Шефилд Юнайтед на своя "Емирейтс" и мачът завърши 1:1. Габриел Мартинели изведе "артилеристите" в резултата, но гостите стигнаха до точката след точно попадение на Джон Флек седем минути преди края.   

Без победител завърши и срещата в Лондон между Уест Хям и Евертън - 1:1. И двата гола паднаха в края на първото полувреме. В 40-а минута домакините поведоха с попадение на Иса Диоп, а минута преди почивката Доминик Калвин-Люин изравни за Евертън.

Отборът на Саутхямптън допусна обрат от 2:0 до 2:3 у дома срещу Уулвърхямптън. "Светците" поведоха през първото полувреме с голове на Ян Беднарек и Шейн Лонг, но "вълците" обърнаха след почивката след попаденията на Педро Нето и две на Раул Хименес, първото от дузпа. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!