Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Болшунов и Йохауг отново без конкуренция в ски бягането

Победителите при мъжете
Снимка: БТА

Александър Болшунов (Русия) спечели преследването на 15 км класически стил от Световната купа по ски бягане в Нове Место (Чехия). 23-годишният руснак, който стартира пръв като победител в съботния интервален старт на същата дистанция, днес отново бе без конкуренция и финишира за 37.01:3 минути, с което записа пети успех през сезона и общо 12-а в кариерата си.

Защитаващият големия Кристален глобус от последните два сезона Йоханес Клаебо (Норвегия) завърши втори на 46.7 секунди, като надделя във финалния спринт над сънародниците си Симен Крюгер и Шур Рьоте, които завършиха съответно трети и четвърти на половин и на една секунда след него.

В генералното класиране за Световната купа след 19 от 40 състезания води Болшунов с 1281 точки, пред Клаебо с 1122 точки. Сергей Устюгов (Русия), който не участва в днешния старт, е трети с 845 точки.

При жените норвежката Терезе Йохауг спечели убедителна победа в преследването на 10 км класически стил в Нове Место от Световната купа по ски бягане. Йохауг, която води в генералното класирането през сезона, финишира за 26:49.7 минути и остави на повече от минута зад себе си всички свои преследвачки. Второто място зае Наталия Непреяева на 1:04.8 минути зад Йохауг, а веднага след рускинята с равно време от по 27:55.7 минути финишираха норвежките Ингвилд Флугстад Йостберг и Хайди Венг. Фотофинишът отреди третата позиция да бъде за Йостберг. Финландката Криста Пармакоски и шведката Ебба Андерсон допълниха шестицата в днешния старт.

За Йохауг това бе девета победа в 11 дистанционни старта от началото на сезона. С успеха норвежката събра 1409 точки в класирането за Световната купа и води с колосалните 457 пред втората Хайди Венг.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени