Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов пристигна в Швейцария за участие в Световния икономически форум

| обновено на 20.01.20 в 21:46
Снимка: БГНЕС, архив

Премиерът Бойко Борисов пристигна тази вечер в Швейцария, където ще участва в годишната среща на Световния икономически форум, съобщи правителствената информационна служба.

В 50-ата годишна среща на форума ще участват президентът на САЩ Доналд Тръмп, федералният канцлер на Германия Ангела Меркел и председателят на Европейската централна банка Кристин Лагард. Темата на юбилейния 50-и форум е „Заинтересовани страни за един кохерентен и устойчив свят“.

Утре премиерът Борисов ще участва в сесията на тема „Диалог за дипломацията на Западните Балкани“. Акцент ще бъде поставен върху регионалното сътрудничество в контекста на икономическото развитие на региона. 

Премиерът ще се включи и в дискусия, посветена на Централна и Източна Европа, където възнамерява да засегне темата за предложения от Европейската комисия Европейски зелен пакт и борбата срещу климатичните промени.

В рамките на първия ден на форума в Давос министър-председателят е поканен и на вечеря, давана от основателя на Световния икономически форум професор Клаус Шваб.

В сряда  Борисов ще участва в неформалната среща на световните икономически лидери на тема „Доминираща Европа“, посветена на предизвикателства пред европейската конкурентоспособност.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна