Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВКС възстанови на работа директорката на 164-та детска градина в Горна баня

Снимка: vks.bg

След неправомерното уволнение на директорката на 164-та детска градина в квартал Горна баня, днес Върховният касационен съд възстанови Мариана Иванова на работа.

Преди две години от Столичната община са преценили, че тя трябва да бъде отстранена от работа заради надпланов прием на хронично болни деца, а след уволнението бе променена и Наредбата за прием на деца в общинските детски градини във връзка са недостига на места в детските градини.

Адвокат Кристиан Гьошев посочи, че под формата на делегиран бюджет Общината ще трябва поеме обезщетенията, които се дължат към директора на 164-та детска градина.

"Госпожа Иванова иска да работи с госпожа Фандъкова и екипа, както е било досега. 5500 лева разноски по трудовото дело ще бъдат платени от детската градина. Има около 11 хиляди лева заплати, които трябва да се платят за шест месеца обезщетения. Те отново ще бъдат поети от детската градина заедно със законните лихви. Също така осигуровките на госпожа Иванова, защото през времето, в което е била уволнена, цялото ѝ се признава за трудов стаж, трябва също да бъдат отнесени. Те също ще бъдат за сметка на детската градина, общо казано за сметка на обществеността, те ще бъдат взети от парите на гражданите", каза адвокат Гьошев.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени