Eмисия новини
от 22.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Запор върху сметките на Чепеларе заради дългове

| обновено на 21.01.20 в 13:09


Всички банкови сметки на община Чепеларе са запорирани от частен съдебен изпълнител. Общата сума, която общината дължи по три изпълнителни дела, е над 86 хил. лева. 

Запорът е от 9 януари. Делата срещу общината са заведени от адвокат Кирил Иванов, който години наред е бил нает от общината. Новият кмет обаче е поискал от адв. Иванов справка за свършеното от него за 70-те хил. лв., които общината му дължи. 

Адвокат Иванов твърди, че дейността му е документирана. Договорът за абонаментно правно обслужване е от 6 ноември 2015 г. на стойност 1000 лв. месечно. Оказа се, че през изтеклия период той е един от доста скъпите адвокати. Сумите, които са му изплатени през този период са 98 624 лв. Той предявява искове за още 73 548 лв. от тази сума 6 584 лв. са му платени. Значи общо за целия период г-н Иванов ни струва 172 272 лв. на общината или средно около 3 445 лв. на месец, каза кметът на общината Боран Хаджиев.

Бившата кметица Славка Чакърова се изказа в подкрепа на адвоката. По думите ѝ той е трябвало да получи висок хонорар заради важно дело за милиони, което е водел от името на общината. 

В края на декември м.г общината също е била със запорирани сметки, но е постигната договорка с фирмата за начина на издължаване.

Граждански иск на стойност 300 000 лв. смята да заведе кметът на Хаджиев срещу предшественичката си Чакърова. Община Чепеларе е с над 2 млн.  лв запор

Смятаме да заведем граждански иск срещу госпожа Чакърова заради нанесените на общината щети със задълженията към почистващата фирма и за юридическите услуги, каза пред Радио Пловдив кметът на Чепеларе Боран Хаджиев. По думите му, освен адвокат Кирил Иванов, запор заради дължими суми са наложили и от почистващата фирма "Глобал Клийнър".

По договора от 2015 година повече от 3 години госпожа Чакърова не е заплащала услугите, които е извършвала фирмата. Общите запори от адвоката Кирил Иванов и от фирмата за чистота надхвърлят 2 милиона лева, обясни Хаджиев. 

Той е поискал от адвокат Иванов отчет за приноса му в делата, по които е защитавал общинския интерес. Кирил Иванов е изгубил всички дела на общината, в които е участвал, каза още Боран Хаджиев. Той смята да оспори по съдебен път финансовите претенции на адвоката към община Чепеларе.
Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от

Най-четени