Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Роби Ангелов и йогата с чувство за хумор

Роби Ангелов
Снимка: личен архив

Главен герой в „Нашият ден“ е инструкторът по йога Роби Ангелов, с когото говорим за практикуването с чувство за хумор и самоирония, за „служенето“ на другия и за придружителите по пътя към един по-хубав живот за тялото и ума.

Ето и едно от мненията, които можете да прочетете за него в интернет: „Дълго се чудех каква е разликата между Роби Ангелов и всички други инструктори в други зали, чиито практики съм посещавала. Мислех си, че е дълбокото му (а при първа среща сякаш повърхностно) чувство за хумор, самоиронията, способността да накара групата си и над себе си да се надсмее. Или това, че поправя грешните движения (което почти не се случва в други зали). Или... С времето (около година, в която все по-важно ми ставаше да бъда в неговите часове) обаче открих, че разликата е в друго. В това, че ни вижда, че наистина ни забелязва, че има интуитивност, насочена към всеки отделен човек в залата, че по-добре от него знае какво (още) може да направи. Че знае дори кога да те остави без надзор, защото точно в този ден не си във форма (физическа или психическа). Този човек е създаден именно за това, което върши – да превежда хората чрез йога към един по-хубав живот за тялото и ума.“

Как йогата се превръща в мисия, необходимо ли е да се усмихваш, когато ти е трудно, а и кога практикуват инструкторите, ще разберете от звуковия файл.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна