Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плишкова и Халеп с двусетови победи в Мелбърн

Каролина Плишкова
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Втората поставена Каролина Плишкова преодоля първия кръг на Откритото първенство по тенис на Австралия с 6:1, 7:5 срещу Кристина Младенович на "Род Лейвър Арина". Следващата съперничка на чехкинята в Мелбърн ще бъде германката Лаура Зийгмунд, която победи американската с "уайлд кард" Коко Вандевеге с 6:1, 6:4.

Плишкова започна турнира колебливо на първи сервис, но компенсира с добри разигравания и редица топки по линиите, които й донесоха 20 печеливши удара и 23 непредизвикани грешки от Младенович.

Първият сет продължи само 25 минути и Младенович взе само един гейм, но във втория 26-годишната французойка подобри представянето си. Тя дори спечели първия си пробив за 4:4, но Плишкова стигна бързо до брейк в 11-ия гейм и в следващия подаваше за победата. Чехкинята взе още първия мачбол и сложи край на двубоя за час и 25 минути.

Друга бивша №1 в света - Симона Халеп, също започна с чиста победа. Четвъртата поставена румънка отстрани след 7:6(5), 6:1 Дженифър Брейди от Съединените щати. Халеп отрази три сетбола в 12-ия гейм на първата част и така пречупи съперничката си.

Симона Халеп отрази три сетбола.

№9 в схемата Кики Бертенс от Нидерландия преодоля сънародничката на Симона Ирина-Камелия Бегу с 6:1, 6:4 за малко повече от един час игрпа. 

Първата ракета на Великобритания Йохана Конта пък загуби с 4:6, 2:6 срещу 78-та в света Онс Жабьор от Тунис. 12-ата в схемата в Мелбърн обаче страдаше от контузия в коляното през последните месеци и все още не е напълно възстановена.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна