Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Черно море загуби от Олександрия

Черно море загуби от Олександрия в контрола
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Черно море загуби с 1:3 от петия в украинското футболно първенство Олександрия в контрола в турския курорт Алания.

Двубоят се игра в четири части от по 30 минути по предварителна договорка между треньорските щабове на двата отбора, а украинците стигнаха до успеха с три безответни попадения в последната четвърт.

Старши треньорът на варненци Илиан Илиев не можеше да разчита по  различни причини на Иван Дюлгеров, Лъчезар Йорданов, Мирослав Мирчев, Родриго Енрике, а всички останали налични играчи се включиха в срещата.

Каращият проби бразилски халф Габриел Лейте започна като титуляр, но беше сменен след първата четвърт.

В 36-ата минута Черно море откри резултата. Мартин Минчев беше изведен в дясно от Виктор Попов, напредна в наказателното поле  и центрира по тревата почти от аутлинията и резервата Денислав Ангелов засече от десетина метра за 1:0.

Малко преди края на втората четвърт вратарят Миодраг Митрович направи спасяване, след като не позволи останал сам срещу него играч на съперника да го преодолее.

В началото на третата част Ангелов с глава отблизо стреля в ръцете на вратаря на украинците след центриране от дясно на Исмаил Иса, а секунди след старта на последната четвърт Жордао отправи силен удар от 20-ина метра, но отново стражът на съперника спаси.

В 98-ата минута Олександрия изравни. След центриране от корнер от ляво силният вятър подлъга вратаря Иван Дичевски, който не успя да се намеси добре и Денис Устименко отблизо с глава вкара в мрежата за 1:1.

Четири минути по-късно Устименко отново се разписа с глава от 7-8 метра след подаване от фаул от дясно.

В 110-ата минута Олександрия вкара и от игрова ситуация. Дмитро Шастал реализира с глава след центриране от ляво за крайното 3:1.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени