Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Накъде в София

| обновено на 22.01.20 в 11:35

ТЕАТЪР

В Народен театър "Иван Вазов" ще бъде премиерата на моноспектакъла на Валери Йорданов "Караконджул" по разказа "Дервишово семе" на Николай Хайтов. Актьорът представя и свои собствени текстове. Постановката е на Стоян Радев, сценографията и костюмите - на Елица Георгиева.

КОНЦЕРТ

Концерт на венецианската ъндърграунд група "New Candys". Квартетът (две китари, бас и барабани) е създаден през 2008 г. Има издадени три студийни албума и концерти на три континента.

В клуб "Перото", НДК ще се проведе втори акустичен концерт "Арфата разказва". С участието на арфистките Кохар Андонян и Илияна Селимска. Освен изпълнения на класически арфи, ще бъдат включени и келтски арфи. Програмата включва  произведения на Бърнард Андрес - "La Gimblett", и Алфредо Ортис - "Habanera Gris". Ще звучат и традиционни ирландски пиеси и Merengue Rojo.

В бар “Синтезис”, част от PhotoSynthesis - място за фотография, хора и идеи, концерт ще изнесе Петьо Момчев и неговата самурайската лейка.

ИЗЛОЖБА

В студио “Atelier” ще бъде представена изложбата “The Jоurney Matters” на Енджи Палмаи, колекция от визуални есета на тема пътуване, лични моменти и новооткрити места. Визуалните есета са организирани и редактирани с творчески подход и артистичен дух, свързващи любовта към фотографията и самия живот. The Jоurney Matters възхвалява радостта от ваканцията с плажовете, с топлината на слънчевите лъчи и събраното на едно място семейство.

От 19.00 ч. в галерията за съвременно изкуство ще бъде изложена дебютната изложба “Лица” на младата авторка Стела Делчева.

КНИГИ

С писателя Емил Андреев започва поредицата „Разказвач на месеца“ през 2020 г. Събитието започва от 18.30 ч. в Литературния клуб на Столична библиотека. Ммодератор на събитието ще бъде телевизионният водещ Георги Ангелов, а проф. Иван Станков ще представи писателя. Ще се предлагат и книги на автора.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени