Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Apple планира да пусне на пазара нов евтин модел на iPhone

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Компанията "Епъл" (Apple Inc.) планира да пусне на пазара по-евтина версия на своя смартфон iPhone през 2020 година, съобщава Блумбърг, цитирайки източници във веригата на доставки на технологичния гигант.

Според информацията на агенцията доставчиците на Apple планират да започнат сглобяването на телефона през февруари, като компанията може официално да обяви за новото си устройство още през месец март..

През март 2016 година Apple стартира модела си iPhone SE в по-ниския ценови диапазон, като това стане на официално събитие, което беше отделно от по-големите представяния на новите смартфони на компанията, които обикновено се провеждат през септември.

Също така се очаква Apple Inc. да пусне своите нови iPhone-и с 5G оборудване по-късно тази година, което вероятно ще увеличи цената на този модели.

След информацията на Блумбърг акциите на Apple поскъпнаха слабо с около 0,2% на извънборсовата търговия, след като на снощната търговия на Уолстрийт те поевтиняха с 0,68% до $ 316,57 за една акция.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна