Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Намереното поколение" среща млади таланти и уважавани учени

Национален научно-образователен фестивал "Намереното поколение" предстои този уикенд в НДК. Той ще бъде насочен към всички тези млади таланти, които все още не са открили своето призвание и не са били подтиквани да се развиват и да продължават своята дейност и да следват мечтите си. Събитието ще им даде шанс да се запознаят с най-добрите учени в България и международни представители, обясни пред Радио София Габриела Григорова от фондация “Апетит за образование чрез практика”. Сред посетителите се очаква да бъдат родители, студенти и ученици от 1 до 12 клас.

Официалното откриване за посетители е в събота от 10.00 часа, като се очакват над 8 хиляди души, които ще могат да се запознаят с дейността на повече от 100 изложители. За организацията ще се грижат над 100 доброволци.

Габриела Григорова подчерта, че фондацията разчита на Министерството на образованието и науката като основен партньор, но търси подкрепа и от български компании, бизнеси и предприемачи, които искат да подпомогнат дейността й. Редица училища също са проявили интерес към мотивацията за практическо обучение на учениците.

Повече подробности за фестивала можете да научите в интервюто на Гергана Пейкова и Боян Бочев с Габриела Григорова.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна