Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Весела Димитрова: Новите съчетания са за олимпийско злато

„Мисля, че се получиха много добри, конкурентноспособни съчетания, като за олимпийски игри. Подбрахме много хубави музики, които ще се харесат на всички хора в България и в чужбина. Мисля, че съчетанията са за олимпийско злато“. Това заяви Весела Димитрова – старши треньор на ансамбъла по художествена гимнастика,  след като получи наградата за наставник номер 1 на България за 2019 година по време на церемонията „Нощта на шампионите“, организирана от Министерството на младежта и спота и Българският спортен тотализатор.


„Вече сме в подготвителен период. Момичетата са здрави. Доста са мотивирани от признателността, която получиха не само от Министерството на младежта и спорта, но и от всички хора, които посетиха нашите спектакли в страната. Дай, Боже, да са здрави и да покажат това на което са способни през 2020 година.

Весела Димитрова обясни, че утре на ансамбъла предстои вътрешен оглед на новите съчетания. Първото официално контролно ще бъде през февруари, а първото състезание за тях ще е първата седмица на април на световната купа в Пезаро (Италия).

„Плановете са да участваме в три световни купи – Пезаро, София и Баку и след това е европейското първенство в Киев“, завърши Димитрова.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна