Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валери Симеонов отрече да удря частния бизнес с промените в Закона за хазарта

Валери Симеонов
Снимка: БГНЕС

Вносителят на промените в Закона за хазарта, депутатът от НФСБ Валери Симеонов, не обмисля да прави промени на внесените текстове, които предлагат единствено държавата да отговаря за организирането на хазартни игри от лотария. Симеонов отрече в кулоарите на Народното събрание, че чрез внасяните от него промени ще бъде нанесен удар по частния бизнес.

„Мога ли да бъда инструмент на някого - на Бойко Борисов или на някой друг. Така, както ме познавате, смятате ли, че може такъв упрек да ми бъде отправян. Това, което правя, е продължение на това, което съм започнал да правя по отношение на борбата с тази съвременна проказа - хазарта. Има едни закони, които са създадени в услуга на конкретна фирма и на конкретно лице по време на правителството на Орешарски, които трябва да бъдат променени. Рано или късно това ще стане“, каза той.

БСП ще се въздържи от подкрепа за промените в Закона за хазарта, внесени от Валери Симеонов.

Депутатът Румен Гечев обясни позицията на левицата с мотива, че БСП няма да позволи да бъде въвлечена в хазартни войни.

„По принцип с нашата идеология, социалистическата, ние трябва да подкрепяме хората и бизнеса, който създава материални блага. Не виждам защо ние трябва да влизаме в битка между хора, които, както казах, печелят десетки милиони. Работата на БСП не е да възпитава интересите на хора от хазарта. Ако бизнесът им е законен, нека си правят бизнес. Най-сигурният начин за подобряване на жизнения стандарт е много и качествена работа, а не много изтъркани талончета“, каза той.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени