Eмисия новини
от 01.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Да изрисуваме стените на класната стая

Да изрисуват стените на класната стая е предложил преди време художникът Ивайло Пашкулски, учител по изобразително изкуство в софийското 47-о средно училище „Христо Г. Данов“, на своите ученици шестокласници. Идеята получила одобрението на ръководството, децата се ентусиазирали и работата започнала. Предложили тема, нарисували на хартия проектите си и с напътствията на учителя ги пренесли върху стените на класната стая.

Първоначално идеята хрумнала на преподавателя заради неугледната учебна среда и очакването му, че когато сами създадат нещо, децата излизат от ролята си на консуматори и са склонни да се грижат за създаденото и да го пазят. Нещо повече, в процеса на работата те се самоорганизирали и се включили според способностите си в различните дейности, а и научили за техники, свойства на цветовете, композицията и други иначе далеч от всекидневните им интереси тънкости на изобразителното изкуство.

За интересния опит и резултатите от него художникът Ивайло Пашкулски разказва в рубриката „Всичко за образованието“.Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

Още от

6000 студенти искат на бригада в САЩ

публикувано на 01.04.20 в 17:59