Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Един загинал при катастрофа между четири трамвая в София

| обновено на 23.01.20 в 14:10
Снимка: Николай Христов

Неспазване на дистанция е вероятната причина за катастрофата между четири трамвая в София, при която има един загинал и 10 ранени. Това каза зам.-директорът на столичния електротранспорт инж. Иво Василев:

„Една трамвайна мотриса не е видяла спрените пред нея трамваи, които изчакват оправянето на малък технически проблем на един от трамваите. Имат малка нарушена видимост, но достатъчно добра, ако се кара нормално и се пази съответната дистанция, за да може да се реагира. Този трамвай не е спрял навреме и се е ударил в предишния преди него спрял трамвай“.

Катастрофата е станала на ул. „Искърско шосе“ в квартал „Дружба“ минути преди 12.00 часа. При тежкия инцидент е загинало момче, попаднало между втората и третата мотриса.

Около 10 души са пострадали с различна степен на наранявания. Шестима от тях са приети в спешното отделение на Университетска болница „Св. Анна“, съобщиха за „Хоризонт“ от лечебното заведение. Сред приетите е и ватманът на едната мотриса - жена с порезна рана на главата, без опасност за живота. Една жена е настанена в болница „Царица Йоанна“, също без опасност за живота.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени