Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Неделчев: Този, който създаде "Пет звезди", той го и унищожи

Георги Неделчев
Снимка: БГНЕС

"Този, който създаде "Пет звезди", той го и унищожи. Бепе Грило, който създаде това сериозно активистко движение, предизвика и неговия край с принуждаването на Ди Майо да се включи в новата коалиция, която сега управлява Италия". Това каза пред БНР Георги Неделчев от Българския съюз за директна демокрация във връзка с оставката на лидера на движение "Пет звезди" Луиджи ди Майо, който е министър на външните работи на Италия. По думите му гражданите не биха простили една такава политическа измама.

"Ди Майо остава външен министър в правителството, той не се отказва от привилегиите, които е получил", каза Неделчев и посочи, че редно би било той да напусне всички постове, напускайки лидерството в организацията. 

Много от наблюдателите в Италия коментират, че Бепе Грило е влязъл в договорки с тези, които е критикувал, обясни Неделчев и посочи, че този пример трябва да бъде анализиран и в България, защото и тук има такъв казус с партията на Слави Трифонов:

"Тези партии с актьори, телевизионни водещи и други известни от телевизията и киното лица, трябва сериозно да се замислят каква идеология и какво точни предлагат на избирателите. Същият проект в Украйна също върви надолу. Разочарованието на гражданите там от Зеленски също е сериозно", коментира той в предаването "12+3" по "Хоризонт".

Когато една организация е несистемна, тя трябва да е готова да предложи алтернативна система, категоричен беше Неделчев.

Цялото интервю на Петър Волгин с Георги Неделчев в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени