Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Покритият басейн в Кърджали ще заработи от февруари с намалено работно време

Покритият басейн ще работи по 4 часа дневно без събота и неделя от февруари. За това се договориха днес на среща кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и представители на спортните клубове, ползващи басейна. В срещата участваха президентът на СК по водна топка “Арда 2008“Делчо Пепеланов и треньорът Иван Кръстев, президентът и треньор на Клуба по триатлон, туризъм и рехабилитация „Юнак“ Венцислав Николов, както и зам.-кметът Веселина Тихомирова, управителят на басейна Али Махмуд, експерти от общинска администрация.

До понеделник клубовете трябва да представят за одобрение график за часовете, в които ще ползват плувната база. Децата, обхванати в двата клуба са над 130. Ще бъдат определени и часове за посещения от граждани.

Кметът запозна представителите на спортните клубове с позицията на общинското ръководство за отдаване на концесия на двата басейна, тъй като общината няма финансова възможност за издръжка на покрития и открит басейн. За това намерение са информирани и общинските съветници.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна